Tokabaut News

Kini bukan sekadar Bola. Macam-macam ada!!!

Ryan Giggs akan ditawarkan £200,000 minggu untuk menamatkan kerjayanya di Timur Tengah.

Dan rakan veterannya di Manchester United Paul Scholes dan Gary Neville juga boleh menaruh harap tawaran mega dari kelab Dubai.

Kelab-kelab utama di Liga UAE, termasuk David O'Leary Al Ahli, telah berbincang untuk menandatangani trio itu musim panas mendatang.

Seorang dalaman United berkata: "Ryan adalah seorang legenda di United dan masih merupakan bahagian penting daripada pasukan tapi seperti Scholesy dan Gary Neville, mereka tidak boleh selamanya.

"Dia selalu menolak perpindahan tapi ini adalah cara yang sangat menarik baginya untuk menamatkan kerjayanya, mendapat bayaran besar terakhir dalam kerjaya.


"Hal yang sama berlaku untuk Scholesy dan Nev"
Giggs, 36, Scholes, 35, dan Neville, 35, semua dalam kontrak United yang berakhir musim panas mendatang.

Mereka menghampiri ke akhir kerjaya mereka Liga Perdana dan mungkin teruja bayaran besar terakhir.

Neville bahkan memiliki aset di Dubai dan Giggs baru-baru ini bercuti di sana.

Kapten Itali yang memenangi Piala Dunia 2006 Fabio Cannavaro pindah ke Al Ahli musim panas lalu dan langsung memperoleh £110,000 seminggu bebas cukai - yang setaraf dengan £200,000 di sini.

Cannavaro berkata: "Saya selalu berfikir untuk berpindah hidup ke  Dubai dan saya menyukainya - saya telah mencapai impian saya."

Giggs, Scholes dan Neville telah bermain lebih dari 2000 perlawanan untuk United.

Giggs telah membuat rekod penampilan 847  untuk United manakala Neville merayakan 600 penampilan di Stoke pada hari Ahad.